Laatste plooien gladgestreken - Reisverslag uit Schijndel, Nederland van Tom Keetels - WaarBenJij.nu Laatste plooien gladgestreken - Reisverslag uit Schijndel, Nederland van Tom Keetels - WaarBenJij.nu

Laatste plooien gladgestreken

Door: Mafkeetels

Blijf op de hoogte en volg Tom

20 Januari 2009 | Nederland, Schijndel

Het semester zit er officieel op. Geen colleges meer, geen tentamens meer - die op soms miraculeuze wijze allemaal op een voldoende uitdraaiden - en geen niet-vooruit-te-branden-op-koffie-draaiende-docenten meer voor het verzamelen van me-zo-onderhand-uit-de-keel-hangende-feedbackformulieren.

Met het regelen van het visum - een double-entry, wat inhoudt dat we gedurende onze reis eventjes het land uit moeten om vervolgens weer terug naar binnen te mogen (Zanzibar lijkt ons daarvoor uitermate geschikt) - en het uiteindelijk boeken van het ticket zijn de laatste plooien zo ongeveer gladgestreken en is het aftellen naar dinsdag 3 februari begonnen. Op die dag tooien we richting Brussel om via Londen hopelijk op plaats van bestemming te geraken: Dar-es-Salaam, Tanzania.

Hopelijk worden we na het landen op het vliegveld in Dar-es-Salaam opgewacht door Brian Mkude, een plaatselijke priester die niet te beroerd is om een handje te helpen bij een aantal praktische zaken als huisvesting en mobiliteit.

Voor nu is het in alle rust voorbereiden op de reis die komen gaat; kleding, medicijnen, eerste afspraken maken met Ambassade, UDEC, SIDO en andere instanties. En wanneer de dag daar is, zijn we as ready as can be!

Keep you posted!

• 01 Februari 2009 - 19:20

Kitl:

Heuj geneefte goeje reis wanne. Kzal merge ff een piste vur oe pakken in winterberg...

• 01 Februari 2009 - 19:55

Mafkeetels:

@ Kitl: Dank, neef. Doe de pistes in Winterberg de groeten van me. Houdoe wanne

• 03 Februari 2009 - 18:36

Aukje:

Hey Tom, veilig geland vandaag??? Heeeeel veeeeel succes daar, t waaar gezellig bij dn wok vorige week!! We horen t wel, groeten, D&A.

• 05 Februari 2009 - 16:30

Neef:

Heuj,

al 'nollifant gezien, of zen die footoos nie van auw?

• 05 Februari 2009 - 22:29

Tim:

Ben je nu nog niet weg?
    Denk ff kijken

Grtjs Tim

• 06 Februari 2009 - 18:54

Liesje@hotmail.com:

hallo, alles goed daar?
    Nog geen wolven tegen het lijf gelopen?
    Ik hoop snel ieits van je te horen!
    Ook de groetjes van Stefan!

• 07 Februari 2009 - 15:07

Tom Keetels:

allen die hier komen.

Internet is een heel moeilijk verhaal hier en daarom heb ik nog niks kunnen plaatsen.

Dar-es-Salaam is een stad met vele gezichten; dan weer voelen we ons te machtig, op andere momenten is het - eerlijk is eerlijk - een zware bedoeling. Ach, het hoort er allemaal bij zullen we maar zeggen.
    De cultuurshock was er zeker, vooral omdat we na 44 uur geen slaap de eerste indrukken kregen en dan weet je gewoon even niet wat je overkomt. De ochtend erop, na wat rust, ging het al beter en we hebben ook al werkelijk kunnen genieten hier.

SMSjes zijn altijd welkom, ook al kan ik niet altijd reageren.

@Niels: zou je voor mij 10 euro Hi beltegoed willen kopen en de gegevens smsen, dan probeer ik up te graden.

Voor mensen die een brief willen sturen:

Brian Mkude
    Kibangu Pariss
    P.O. Box 167
    Dar-es-Salaam
    Tanzania
    East-Africa

Goed, de groetjes aan iedereen, nu maar hopen dat dit bericht wordt geplaatst. Geen zorgen, Bart en ik maken het goed hier en zorgen goed voor onszelf en elkaar. Met de opdracht gaan we maandag officieel starten... spannend.

Vanuit een heet Dar-es-Salaam,

Tom

• 07 Februari 2009 - 16:13

Hendrick:

Nach meiner Verständnis gibt es nicht viele dicke Bäume ins Tansania, für Biber muß es dort einfach entsetzlich sein.

• 08 Februari 2009 - 08:52

Janne:

Ik zit hier nu op papa's schoot te schijten....en hij ment dat ie jou een berichtje moet sturen...mooi nie dus...da doe ik wel...veul plezier daar!!

Groetjes Janne

• 08 Februari 2009 - 11:52

T. José:

Hoi Tom,die cultuurshock kan ik me helemaal voorstellen. En dat de mensen er relaxed en zeer vriendelijk zijn. Wij kunnen er een voorbeeld aan nemen.Ik zie uit naar een foto van jou tussen de negers.
    Liefs!

• 08 Februari 2009 - 12:15

O. Noud:

Zojuist ontvangen sms-bericht van Tom:
    "Vandaag een kerkmis bijgewoond en op het altaar voor 1000 mensen gestaan om me in hun taal voor te stellen. Te machtig gewoon. Gaat goed. Supermensen."

• 09 Februari 2009 - 21:13

Liesje:

Morgen de grote dag! En ik wilde dat ik je even te pakken zou krijgen om te horen hoe het jou daar vergaat! Ondanks de véle spannende indrukken daar niet vergeten duimen hé!
    dikke knuffel en hoor je de wolven huilen?
    Ze lijken een beetje bedroefd omdat jij zover zit (haha)

• 11 Februari 2009 - 20:35

Je Vader:

Lekker rustig hier!

• 12 Februari 2009 - 08:15

Mafkeetels:

Jambo!

Bedankt voor de reacties. Het eerste deel van de reis staat op de site - zoals te zien is. Ik doe alles wat ik kan iedereen goed op de hoogte te houden!